Brother GTX Serisi Baskı Makineleri

Endüstriyel tekstil üretiminde kullanılan yüzlerce farklı makine ve ekipman bulunuyor. Birbirinden farklı onlarca kumaş çeşidinden üretilen giyisiler son ürün haline gelene dek farklı üretim aşamalarından geçiyor.

Verimliliğin gün geçtikçe önem kazandığı endüstriyel tekstil üretiminde üretimin her aşaması çok önemli. Kumaşların olabildiğince az fire oranları ile kesilmesinden, doğru ekipmanlar ve doğru metodlar ile dikilmesine kadar olan bu sürecin her aşamada bellirli bir kalite standartında olabilmesi ürünün toplam kalitesini dolayısı ile fiyatını ve karlılığını belirliyor.

Tekstil üretiminde dijital baskı birçok alanda sağladığı avantajlar ile gün geçtikçe daha fazla ön plana çıkıyor. Baskılı ürünlerde ürün varyasyonları ve adetlerindeki değişimlere çok hızlı ayak uyduran dijital baskı sistemleri ,reaksiyon sürelerinin çok hızlı olması, kolay kullanılabilir ve daha az  kalifiye personel ile üretim imkanı sağlaması, toplam operasyon maliyetlerini dramatik şekilde düşürebilmesi, ve konfeksiyon üretim bantları ile senkronize olabilmesi dijital baskının tekstil üretim tesislerinde daha çok paya sahip olmasını sağlıyor.

Brother bir çok alandaki üretim teknolojileri liderliğini endüstriyel dijital baskı makinelerinde de kanıtladı.

Brother’ın teksil alanındaki tecrübesi kullanıcıların ihtiyaçlarına en iyi baskı sonuçları ile yanıt verebilen, düşük maliyetli ve geleneksel brother sağlamlığı ve güvenilirliğinin ön planda tutulduğu GTX 600 serisi ile çok kısa sürede rakiplerini geride bıraktı.

Düşük birim baskı boya maliyetleri, 35cmx40cm alanda 30 saniye gibi rekor hızlarda baskı yapabilmesi, gerçek garantili çok uzun baskı kafası ömürleri, rakipleri ile kıyaslandığında çok düşük çalışma maliyetleri, durmadan sorunsuz üretimde kalabilme (çok düşük off time), 4 faklı rezulasyonda çalışabilme, ucuz ,hızlı ve konusunda uzman teknik servis hizmetleri ve kullanıcı dostu onlarca özelliği ile pamuk dijital baskı alanındaki en güvenilir üretim donanımı oldu.

GTX 600 hem bir giyisi yazıcısı, hem bir parça baskı makinesi. Üreticilere baskılı tekstil üretimlerinde hem dikim işlemi tamamlanmış ürünler üzerine baskı işlemi yapabilecek hem de daha sonra dikilmesi planlanmış tekstil beden kumaşları üzerine de dijital baskı uygulayabilecekleri bir donanım sunuyor.

Neden Brother Teknolojik Olarak Daha Üstün?

Bir çok baskı makinesini detaylı incelediğimizde üretimde bir çok makinenin koyu zemin baskı performansının beklentilerin altında kaldığını, sıkça yaşanan baskı kafası sorunları ve yüksek baskı kafası fiyatları sebebi ile özellikle koyu zemin baskılar için tasarlanmış bir çok makinenin sadece açık renk kumaşlar üzerinde kullanılabildiği görülür.

Brother’ın teknolojik üstünlüğü burada ön plana çıkar. Baskı kafaları üretimi birçok üreticinin sahip olmadığı bir teknolojik alt yapı gerektirir. Birçok dijital baskı makinesi üreticisi ürettikleri makinelere göre baskı kafası tedarik eder. Genellikle bu kafalar başka amaçlar ve boya kondüsyonları için üretilmiş olan baskı kafalarıdır.

Dijital baskı makineleri bir bütün olarak tasarlanıp üretildiğinde belirli performansları sunabilen komplike yapılardır. Bir dijital baskı makinesi, makine ana yazılımı, baskı kafası, baskı kafaları bakım üniteleri, boya tedarik sistemleri, ve buna benzer bir çok donanımı bünyesinde barındırır. Bu komponentlerin birlikte uyum içerisinde çalışması makinenin performansını belirler.

Bu sistemlerin herhangi birinde meydana gelmesi olası mühendislik hataları, uyumsuzluklar makinenin en önemli ve pahalı donanımı baskı kafalarının çok kısa ömürlü olmasını ve kullanıcının ciddi maliyetlere katlanması sonucunu doğurur.

Brother ise yüksek teknoloji brother baskı boyası üretimi, üretilen boyaya göre özel olarak üretilmiş orijinal brother baskı kafaları ve donanımları ve ekstra bir rip yazılımı gerektirmeden tüm grafik programları ve bilgisayar altyapıları ile %100 uyumlu bir makine donanımı sunar.

Bu eşsiz özellikler düşük üretim maliyetlerini, çok uzun komponent ömürlerini, sorunsuz bir dijital baskı makinesi performansını beraberinde getirir.

Birçok marka sürekli olarak aynı baskı kafası ve donanımları farklı modellerinde kullanırken, brother her bir baskı makinesi modelinde boyaya göre üretilmiş yeni bir baskı kafası ve boya tedarik ve bakım ünitesi tasarımını yeni modelde hedeflenen üretim kapasitesine göre tasarlamaktadır. Bu her makine modelinin endüstriyel üretim performansını sunabilmesi için olmazsa olmaz bir makine üretim anlayışıdır.

Yüksek Performanslı Doldurulabilir Boya Sistemi

Brother GTX 600’ün doldurulabilir boya sistemi yüksek mühendislik eseri bir yapı ile tasarlanmıştır. Bu sistemin en büyük özelliği doldurma esnasında boya içerisinde oluşan hava kabarcıklarını elimine eden yine brother’ın üstün japon mühendisliği ile tasarlanmış olan gazsızlandırma teknolojisini içerir. Özellikle titanium dioksit içeren beyaz boyanın sürekli olarak homojen bir şekilde baskı kafalarına tedarik edilmesini sağlayan ve yüksek endüstriyel adetlerde baskı kalitesinin standart olarak üretilebilmesinde büyük rol oynar.

Baskı kafalarının çalışma dışı zamanlarda bakımının yapılmasını sağlayan endüstriyel bakım ünitesi GTX 600 Modelinin bir diğer özelliğidir. Vertical ıslak bir silici sistemi ile donatılmış 600 bakım ünitesi baskı kafalarını ıslak saklama özelliğine sahiptir. Bu sistem makine içerisindeki makine iç ortam nemini sürekli olarak ölçer ve sistem nem oranını dahili nem ünitesi ile sürekli olarak istenilen değerde tutar.

Görüldüğü üzere dijital baskı makinelerindeki sağlamlığın ve endüstriyel üretim performansının en önemli unsurlarının başında makine ve donanımı oluşturan elektronik ve mekatroniklerin orijinal olarak söz konusu amaçlar için tasarlanmış olması gelmektedir.